Nordisk eXtrem Maraton Historien

I 1968 lavede Gerry Charnley et benhårdt orienteringsbjergløb i Skotland. Karrimore International Mountain Marathon (KIMM). Løbet hedder idag OMM. Mange siger at løbet blev forgænger for Adventure Racing. I de tidlige år blev flere interesseret i udbrede løbet og bla i Sverige startede KIMM, der senere skiftede til FEM og nu hedder BAMM.

I 2002 deltog Jesper Valbak i FEM i Sverige. Ved hjemkomsten var beslutningen klar – der skulle også laves en dansk version. Så i tæt samarbejde med det Silkeborgensiske adventurerace team – Team Fjällräven (Daredevils) blev FEM skabt for første gang i 2003.

Løbet har været afholdt alle år fremtil nu og har varieret i navn men området ved Silkeborg og formen med 2 personers hold og orientering over 2 dage har hele tiden været den samme. Mange deltager kommer langvejs fra og der er nu fuld fokus på at udvikle arrangementet til at blive et internationalt event med formål at teste deltagerne i hårdt danske terræn og vise Silkeborgs natur på absolut bedst tænkelige måde.

Det bliver ikke kedeligt.

Gamle kort 2014 (inspiration)