Testcenter

Hos Racingdenmark sælger vi ikke hvad som helst. Vi har et hold af løbe-nørder og eksperter til at teste vores produkter. Find tests og inspiration på siden her. 

13/11-2019

Sådan kommer du igennem vinteren, når du træner ude 

 
Af: Camilla Lykke, trialet

 

 

Sommeren er for længst ovre, og efteråret begynder at minde mere og mere om vinter. Det er en årstid, der stiller større krav til det rette udstyr, hvis man gerne vil fortsætte med at træne ude, uden at skulle komme dybfrossen og gennemblødt hjem.

Det gælder uanset om man er atlet, løber, cykelrytter, eller dem jeg træner på mine ou

Mine outdoor hold træner ude hele året rundt, og her spiller det rette udstyr virkelig en stor rolle. Mange af dem, der har trænet med sidste 3-3.5 år, har lært, hvad der skal til, hvad det kræver, og hvad der fungerer for dem, men jeg får stadig mange spørgsmål omkring, hvad der er godt, og derfor denne lille guide til, hvad jeg kan anbefale ud fra egne erfaringer.

For mig selv åbnede der sig en helt ny verden sidste vinter, da jeg opgraderede min cykeltøjsgarderobe med vintertøj fra Fusion, som gjorde, at jeg cyklede ude hele året rundt, og klarede 95% af alle mine cykelpas udenfor – i alt slags vejr. Det var en kæmpe befrielse ikke at være begrænset af vejret! Og det er netop den følelse man får med det rette tøj. Og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er svært glad for Fusion og GripGrab, og det er det, der fylder mest i min vintergarderobe.

 

Til løb/outdoor træning:

Jeg anbefaler altid dem på mine udendørs hold, at de skal have lag på lag på, det er bedre at kunne smide noget undervejs, end at fryse fra start af. Lidt anderledes med løb, da det kan være super besværligt at løbe rundt med det lag man så smider.

Selv er jeg blevet rigtig glad for et underlag af uld – det er svedabsorberende og gør, at man ikke bliver våd og kold.

Det kan evt. være en uld t-shirt, kombineret med en tyndere langærmet og så slutteligt en vind- og vandafvisende jakke eller vest yderst. Både jakker og veste fra Fusion kommer i 2 modeller/varianter – den ene er lidt kortere i livet, end den anden, så jeg anbefaler man finder en butik i nærheden og får prøvet, hvilken der sidder bedst.

Når vi nærmer os frysepunktet, så kan det også være super ubehageligt med kolde og forfrosne lår, derfor er jeg kæmpefan af Fusion’s vintertights, der kommer i 2 forskellige varianter, “Hot”, der har er sat til at passe til vejr omkring “0-10 grader”, og så en S3 model, som er endnu vildere, og går ned til -10 grader, da de har en beskyttende membran mod vind og vand.

 

Beklædning 

Inderst

Fusion C3 Merino T-shirt

Fusion C3 Merino LS (langærmet)

 

Mellemlag

 

Fusion C3 Sweatshirt (tætsiddende)

Fusion C3 Zip Neck (tætsiddende)

Fusion C3 LS (langærmet, løstsiddende, fås i forskellige farver)

Fusion C3 T-shirt (løstsiddende, fås i forskellige farver)

Fusion C3 Hoodie (med et uldlag under er den perfekt til de helt kolde dage, hvor der ikke er vind eller regn)

 

Yderst

 

Fusion S1 Run Vest – du bliver både synlig og holder dig varm, fås i forskellige farver

Fusion S2 Run Vest (den lidt længere model + med et membran, der gør ekstra den vind- og vandafvisende)

Fusion S1 Run Jacket (fås i forskellige farver)

Fusion S2 Run Jacket (den lidt længere mode + med et membran, der gør den ekstra vind- og vandafvisende)

 

Tights

 

Fusion Hot Tights (unisex)

Fusion Womens Hot Training Tights (bred kant i livet)

Fusion S3 Tights (den varmeste med ekstra membran)

 

Tilbehør

 

Fusion C3 Merino Uld halsedisse/Neck Gaiter

GripGrab Running Thermo løbehandsker (vælg noget der er vind og vandafvisende)

GripGrab Primavera Merino Overgangshandske

GripGrab Merino Lightweight Sock

GripGrab Merino Winter Sock

7/11-2019
 

On CloudFlow 2.0 - løb på skyerne  

 
Af Simon / Testløber hos Racingdenmark

 

On har i dag lanceret den helt nye CloudFlow. Efterfølgeren til en On CloudFlow som tog hele løbeverdenen med storm. On CloudFlow var og er den dag i dag et fænomen som mange ikke havde set komme, men den kom, og den leverede. Og det gør den bestemt også i den nye version, som kaldes On Cloudflow 2.0

Den har været igennem Racingdenmarks testteam og vi er begejstrede. Vi var begejstrede ved den første udgave af CloudFlow, men den nye udgave kan noget yderligere.

Find On CloudFlow 2,0 her

Pasformen

Lad os starte med pasformen. Her havde den nye CloudFlow meget at leve op til, da den tidligere model var synonym med perfekt pasform. Og dette klarede den med bravour - og med et step op, hvis du spørger mig. On har nemlig valgt at runde hælkappen, bare en smule, for at give bedre støtte og mindske friktionen mellem hæl og hælkappe.

Mange løbere, som har prøvet den tidligere version oplevede at hælkappen relativt hurtigt blev slidt i hælen, men med denne nye hælkappe skulle dette mindskes markant. Du får altså samme fantastiske pasform rundt om foden fra første in-step, som fra den tidligere model, men med en mere omsluttende hælkappe.

On har desuden valgt at påsætte en strop hvori du kan sætte snørebåndene fast, så de ikke hænger og generer løbeoplevelsen. Denne lille feature er jeg fan af.

Mellemsålen

Hvis vi tager et kig på mellemsålen, som er denne karakteristiske sål bestående af to række af “luftpuder” fra hæl og ud til forfoden, så er der også sket noget her. Ikke visuelt, men i det materiale som On har udviklet og implementeret; Helion. Helion er en ny type EVA-skum som giver mere stødabsorbering og mere energireturnering. Og som ikke er påvirkelig af temperaturudsvingninger i vejret. Dette skal forstås på den måde at skummaterialet performer lige godt om det er 25 grader eller -5 grader.

 

Jeg har testet denne type mellemsål i flere af On´s modeller og det kan noget. Jeg oplever, som luftpuderne altid har givet mig, en karakteristisk og fremragende stødabsorbering og en super energireturning ved afsættet. Der hvor det bliver interessant er distancen. For dette Helion-materiale sørger for, at det yder en god komfort i sålen, uanset om det er en kort 5 km i tempo eller en længere 15-20+ km i et roligt tempo.

 

Mellemsålen i den nye CloudFlow leverer derfor en fremragende komfort uanset distance og tempo.

Oplevelsen af løbeskoen under løb

Oplevelsen af skoen er først og fremmest god. Det er, som det altid er med løbesko fra On, noget man skal vænne sig til. Men når man først er i gang, og det bare går derud af, så går det som en leg. On CloudFlow er en løbesko som er i den minimalistiske ende af skalaen, og man skal derfor ikke forvente en sko som er blød som en løbesko fra Hoka.

 

Du får ved en CloudFlow mere fornemmelse af et det er naturligt og sjovt. Jeg vil gå så langt og sige at den er sjov at løbe i. Sjov på den måde, at du mærker puderne på en god og eftergivende måde, og som vil dig det bedste. Og så får man da også fornemmelsen af, at den gerne vil sætte lidt ekstra fut i stængerne.

 

Giv det et skud og lad luftpuderne give dig en let og hurtig fornemmelse. 

 

Specifikationer

Underlag: Fast (Asfalt, stier) 

Løbestil: Neutral

Vægt: 198 gram (EU 39) / 235 gram (EU 42)

Drop: 6 mm